Bitter Feast – 2010 - Tänk dig för innan du skriver en negativ recension...
Efter att en matkritiker förstört en kändiskocks karriär, det är åtminstone hans uppfattning kidnappas matkritikern och få utstå allehanda utmaningar för att överleva kockens sadistiska utsvävningar. Till saken hör att matbloggaren gjort det till sin sak att bara skriva rejäla sågningar…

Jag tycker faktiskt att det är en ganska annorlunda film. Inte för att det handlar om en kidnappning och tortyr, det är inget ovanligt. Snarare är det utmaningarna som ingår i själva tortyren som är specifika. Att stå för sina recensioner och verkligen bevisa att man kan leva upp till sina påståenden. Hur lätt är det egentligen att steka ett perfekt vändstekt ägg, eller grilla en medium rare biff? Inte så lätt som man kan tro kan jag avslöja! Det blir en tämligen blodig historia som eventuellt blandar in ett barndomstrauma.

James LeGros är utmärkt som den känslokalle stjärnkocken Peter Grey och det gör för den delen Joshua Leonard som offret JT Franks också! Det är en perfekt avvägd symbios mellan sympati och skadeglädje och någonstans övergår dessutom sympatin till förakt! En utmärkt film tycker jag, den är tillräckligt absurd för att vara realistisk. Är verkligen en bloggares makt så stor?

Det är en klart godkänd rulle som innehåller både blod och våld på ett realistiskt plan!

7/10