Nöjesmassakern till kanonpris!


Inte för att jag vill skryta men jag hade faktiskt ett finger med i spelet att den här boxen kom till. Jag måste ju därför rekommendera den å det bestämdaste när den vräks ut för ett sånt kanonpris! 

ENDAST 49 SPÄNN på Ginza!The Lone Ranger – 2013 – Av regissören till Pirates of the Caribbean


Regi: Gore Verbinski
Action/Western

Är man ett fan av Pirates of the Caribbean-filmerna med Johnny Depp är det här en film man säkerligen uppskattar. Att det är samma regissör gör naturligtvis också att stilen hålls någorlunda intakt. Det är samma typ av humor och det är samma typ av skådespeleri från Johnny Depps sida. Man kan förstås se detta som något positivt men jag har inte hjärta att göra det. För min del blir det mera som ytterligare en onödig uppföljare – fast med andra karaktärer.
I korthet går filmen ut på att indianen Tonto som spelas av Johnny Depp ska hämnas för oförrätter gjorda mot hans stam. För att göra en lång historia kort träffar han på en rättskaffens man som verkligen tror på rättvisan och lagen. De två slår följe och allt därefter är ett fartfyllt äventyr där Tontos vilja styr, ofta genom manipulation av den ensamme rangern – John Reid.

Den ensamme rangern spelas av Armie Hammer. Jag har ingen relation till honom och vad han har gjort tidigare men jag tycker han sköter sig bra. Det är inget skådespeleri som är mästerligt, inte av Hammer och inte av Depp, heller inte av Helena Bonham Carter som också medverkar. Det är stabilt men inte mycket mer än så.
Men filmens största fiende är dess klämkäckhet. Liksom i fallet med Pirates of the Caribbean vet man inte riktigt när man ska sluta. Man försöker krama ur det sista lilla ur skämten och gagsen innan man går vidare. Det blir för mycket och det blir ingen helhetshistoria av det. Det finns ingen poäng med filmen. Visst är det ett äventyr men det finns inget som knyter ihop det till något begripligt. Det är snyggt och storslaget men något går förlorat i processen, kanske är det filmens själ? Nej, jag är besviken!


5/10

Bilder: © Disney

Du kan köpa filmen här: