Return to Sleepaway Camp

Return to Sleepaway Camp – Jag var fullständigt övertygad om att det här var den fjärde delen i serien om Angela och hennes mordiska instinkter ända till jag upptäckte att det faktiskt var det femte delen. Del fyra hade alltså gått mig förbi helt och hållet! Nu tror jag i och för sig inte att man har någon större glädje av att ha sett den före den här, men det ä ju ändå lite irriterande att ha så kapitalt fel. Filmen i sig är svår att bedöma eftersom den egentligen är genomusel men samtidigt väldigt underhållande på något skumt sätt. Det är väl kalkonådran i mig som uppskattar den kanske. Hur som helst är det en ganska lam film med bedrövliga skådespelarinsatser, det finns kanske några som är bättre än andra men ingen som imponerar ens på vykort. Jag är faktiskt inte riktigt säker på om filmen tar sig själv på allvar eller inte men om den nu gör det så är det verkligen riktigt bedrövligt. En del coola mord har man dock lyckats få till även om det totalt sett inte rör sig mer än om några stycken. Vem som egentligen ligger bakom är inte svårt att räkna u även om man in i det längsta verkligen hoppas att det inte ska vara så enkelt. En kul detalj är förresten att Felissa Rose, som ju spelade Angela i den första filmen här repriserar sin roll. Betyget, som då måste spegla båda sidorna av myntet såsom jag beskrivit den ovan är inte lätt att sätta ut, men jag har till slut kommit fram till vad jag anser vara ett adekvat betyg på filmen. – 4/10

Köp filmen på Axelmusic!


Beauty and the Beast – S01E04 – No Way Down

Beauty and the Beast – S01E04 – No Way Down – Efter att ha räddat Catherine gång efter gång i olika situationer är det ny Vincents tur att råka illa ut. Vad som följer är det hittills mest känslosamma avsnittet i serien. Det är nu Catherine som får rädda Vincent, eller åtminstone ämnar göra det, tillsammans med sin vän, självförsvarsinstruktören Issac som lovar att inte ställa några som helst frågor om Vincent. Det som är rörande är hur människor faktiskt kan ställa upp för varandra utan någon annan orsak än vänskap eller ren godhet och Vincent får också smaka på hur det är att bli lite vänligt bemött för en gångs skull. Man måste inte alltid bedöma människor efter deras yttre, vilket är en filosofi som jag personligen brinner lite extra för. Min gamle favoritskådespelare Jeffrey Combs medverkar i en roll som drivande kraft i det kostymbeklädda gatugäng – Silks, som har fängslat Vincent och roar sig med att plåga honom för att visa sin makt. Naturligtvis slutar allt lyckligt även denna gång, men det är som sagt kul att man vänder lite på den annars förekommande dramaturgin lite. Konstrasten mellan Vincents yttre och inre – hans hjärta, förefaller dock att vara ännu större än vanligt då hans empati och osjälviskhet inte känner några som gräsner.

Köp den på CDON
Hyr den på Lovefilm

Beauty and the Beast – S01E03 – Siege

Beauty and the Beast – S01E03 – Siege – I min ungdom föjde jag serien Fame med stort intresse, därför är det lite extra roligt att se Albert Hauge, som spelade musikläraren Benjamin Shorofsky i den serien i en annan roll. Det finns många likheter med den roll han gör här, men det spelar inte så stor roll. Handlingen i korthet går ut på att någon försöker driva ut några äldre människor ur sina hem i ett lägenhetskomplex, för att bygga något bättre, större och finare och på så sätt tjäna mer pengar. Vincent råkar av en händelse befinna sig i närheten när några hejdukar försöker tutta fyr på byggnaden och så är hela balletten i gång. Catherine tar förstås tag i fallet och driver det med samma personliga engagemang som vanligt. Att hon, som åklagare, faktiskt bedriver polisiär verksamhet är av mindre betydelse även om man faktiskt retar sig lite på denna miss i realismen. Linda Hamilton har växt in i rollen lite mer och Ron Perlman är lika bra som vanligt. Det finns också, för första gången, paralleller till vår egen verklighet och vikten av att sätta ner foten och säga ifrån. Jag tänker förstås på nazityskland och koncentrationslägren vilket är ganska tydligt vid ett par tillfällen. Hur som helst tycker jag att det här var ett riktigt lyckat avsnitt och faktiskt det bästa än så länge. Självklart inte lika viktigt som det första, där all grundläggande information om karaktärerna lades, men bättre på alla andra plan. Dock blir Vincents räddande av Catherine, åtminstone när han springer till hennes undsättning, lite tjatig då det är i princip samma bildmaterial som vi sett tidigare. Men man kan väl inte få allt antar jag.

Köp den på CDON
Hyr den på Lovefilm