The Following – Kevin Bacon i seriemördar-serie!


Jag brukar alltid hävda att när kända, stora skådespelare, ger sig på roller i TV-serier är det för att de behöver pengarna eller för att de inte får några andra jobb. Här är det Kevin Bacon som gått och tagit en roll i The Following. Jag har som sagt mina fördomar men det behöver ju inte alls vara på det sättet. Det kanske är som så att han är arbetsnarkoman som måste jobba för att må bra. Eller så tyckte han rollen verkade rolig att göra, vad vet jag.

Hur som helst fokuserar serien på jaken av en notorisk seriemördare – Joe Carroll. Det är hela tiden en sorts katt och råtta lek dem emellan där seriemördaren ligger ett steg före. Jag gillar verkligen när någon verkar ha planerat flera steg framåt vad som ska hända och har både B, C och D plan om något skulle gå snett.I första säsongen är det mycket referenser till Edgar Allan Poe, eftersom detta är seriemördarens förebild. Det är också frågan om, för seriemördarens del, att skriva en bok om händelserna som sker och få denna så korrekt som möjligt. Det som hamnat i boken är det som sker helt enkelt, det som manipuleras att ske kan man säga. Det är ibland inte självklart vem som står på vilken sida och mullvadar finns det gott om. Ibland är de planterade flera år i förväg. Listigt värre!

Andra säsongen är lite annorlunda. Här verkar det vara frågan om vilken sekt som är den mest blodtörstiga. Överlag är det en ganska trevlig serie som jag följer utvecklingen av.

Stay Tuned!