Barbie as the Princess and the Pauper - 2004 - En klassisk berättelseBarbie as the Princess and the Pauper
Regi: William Lau
2004
Animerad

Skriven av: Linda Snöberg

I den här filmen får vi följa med i prinsessan Annelieses liv och vad det har att erbjuda. Hennes mamma blir tvungen att gifta bort sin dotter för att rädda sitt kungarike. Anneliese är egentligen inte alls intresserad av att gifta sig med en främling, men hon ser det som sin plikt att hjälpa till. En dag när hon är ute i staden och går så stöter hon på en flicka vid namn Erika, de får båda en chock när de ser varandra. De är på pricken lika, det enda som skiljer dem åt är hårfärgen och ett födelsemärke som prinsessan har. De blir vänner och Anneliese lovar att bjuda in henne till slottet för att sjunga för dem. Kort därefter blir prinsessan kidnappad och då får Erika möjligheten att utgöra sig för att vara Annaliese medan de kan spåra upp prinsessan…kommer de att hitta Annaliese i tid eller?

Filmen är verkligen helt underbar att se, den är söt, underhållande, våldsamt rolig och har en bra händelseutveckling, en film som hela familjen kan njuta av. Musiken var helt sagolikt bra och man sjönk ner i soffan och bara njöt. Låten ”I am a girl like you” är fantastisk och jag kan rekommendera fans som tycker om musikaler och musik i allmänhet att verkligen njuta av musiken i denna film, den är så avslappnande och skön.

Erika var min favorit, dels för att hon växte upp i slummen så att säga och ändå var ödmjuk och tyckte om livet och ville hjälpa andra människor. Sen älskar jag hennes röst när hon sjunger. Det är Julie Stevens som sjunger, jag måste verkligen kolla om hon har gjort någon platta för hon sjunger ju underbart. Det är också kul att se att de använder samma person som har varit med i de tidigare filmerna som gestaltar rösten som Barbie - Kelly Sheridan, fast man har tagit in en annan till att sjunga, nämligen Melissa Lyons. Texterna är väldigt smarta och gripande och de får en bra innerbörd till vad filmen handlar om.

Preminger är hysteriskt rolig även fast han är den elaka personen. En sekvens är när han ser Wolfie och skriker som en flicka och skorna han har ser nästan ut som flickklackar he he. Det är intressant hur en del animerade karaktärer liknar sina röstskådespelare, t.ex. Preminger har inte bara Martin Shorts röst utan även hans ansikte…kolla gärna efter en gång till och se om även du tycker så.


De två idioterna som jobbade för Preminger var ju helt puckade, speciellt den ena han var så otroligt trög så det finns ju bara inte, underbart att se.
Det är också mycket kul att se djur som talar tycker jag och här har vi en katt som skäller som en hund.


Givetvis finns det en del brister i handlingen som t.ex. var fanns prinsessans vakter? Hur kidnapparna överhuvudtaget klarade av att stjäla allt guldet och var hade Preminger gömt undan allt? Men det är ändå småbagateller och det gör inte att jag tycker filmen är mindre värd att se.