Recension: Night of the Demons (2009)Det här är en film som egentligen gjordes redan 1988 men som nu alltså spelats in på nytt. Jag kan inte minnas om jag har sett originalet eller inte, men efter att ha sett den här inser jag att det faktiskt kvittar. Inte för att den här är dålig, för det tycker jag inte att den här, utan snarare för att historien är så simpel att jag inte behöver se flera versioner av den. Skådespeleriet är egentligen under all kritik och även om Edward Furlong tillhör skaran av relativt erkända skådespelare hjälper inte det. Han är absolut inte bättre än någon annan. Men jag får intrycket av att filmen inte tar sig själv på fullt allvar och då kan man komma undan med lite mer också. Sminkjobben är dock bra mycket bättre än både historien och skådespelarna för även om det egentligen inte ser bra ut och känns gjorda med glimten i ögat, så finns det en kontinuitet i dem som är mycket underhållande. Det finns inga direkta överraskningar längs vägen och man ser lång väg hur det kommer att sluta – eller? 

7/10

Trailer: Inside the whore


Baby Love - 1974 - Erotik av regissören till fäbodjäntan!


Baby Love
Aka: Girl Meets Girl, Vild på Sex
Regi: Joseph W. Sarno
1974
Erotik

Bibi (Marie Forså) hälsar på sin faster och får ett sexuellt uppvaknande. Hennes lustar känner ingen gräns och hon är beredd att göra vad som helst för att tillfredställa dem. Frågan är dock om det i slutändan är värt det eller om de3t är hon som utnyttjar de människor som kommer i hennes väg eller om det är de som utnyttjar henne?

Det här är en sensuell och erotisk film som för den sakens skull aldrig övergår till att bli pornografisk även om det skulle finnas goda möjligheter att trycka in (haha) penetreringsscener och liknande i den. Men nu finns det alltså inga sådana detaljer, trots att regissörens mest kända film torde vara Fäbodsjäntan, en film som nästan varje vuxen svensk känner till och där en viss falukorv får agera i en minnesvärd scen, och man får vackert tänka sig hur den lesbiska kärlek, som filmen mestadels visualiserar, skulle se ut i ett mer öppet perspektiv.
                                                 
Det är tämligen usla skådespelare som knappast behärskar den engelska de talar i filmen. Det är väl å andra sidan inte det viktigaste i filmen heller och eftersom det inte finns någon egentligen handling att hålla reda på kan man istället sväva ut i orgierna. Det är kanske detta som är urtypen för en riktig sexploitationrulle, en knapphändig handling som sedan kan kryddas med allahanda ovidkommande erotik?

Marie Forså är söt och attraktiv och hon gestaltar det sexuella uppvaknandet bra. Dock är det lite märkligt att Bibi, som alltså upptäcker sin egen sexualitet för första gången, har den typen av erfarenhet som hon faktiskt har. Jag menar, hon ska väl föreställa ungefär sexton eller sjutton i filmen och det förefaller mig vara väldigt avancerade sexlekar för en så pass ung tonåring emellanåt. Hon tar oftast kommandot i de erotiska lekarna och denna dominans står lite i motsats till den upptäckarglädje hon, å andra sidan, gestaltar. Hon verkar allt för erfaren för si oskuldsfullhet om ni förstår vad jag menar?

Men även om softcore-scenerna i sig är estetiskt tilltalande och mycket snygga blir det lite tjatigt efter ett tag, jag hade gärna sett lite mera handling och lite mindre av det erotiska äventyret. Det finns någon enstaka heterosexuell relation med i filmen men mestadels handlar det, som en av alternativtitlarna också antyder, om lesbianism.

Avslutningsvis måste dock nämna några detaljer som jag lade märke till. Jag vet inte om jag överanalyserar nu men jag kan inte låta bli att ställa mig själv frågan om den mörkhyade kvinna som spelar Bibis faster är en direkt produkt av att man vill efterlikna Emanuelle-filmerna med Laura Gemser i huvudrollen på ett eller annat sätt. Inte för att jag i så fall tycker att man hamnar i närheten men jag kan inte släppa tanken. Jag satt också och funderade på vilka lämpliga referenser man skulle kunna nämna i en recension av denna film, vilket var svårt eftersom det nästan inte finns någon handling. Dock tyckte jag att några av de mest voyeurismiska scenerna där Bibi tittar på andra älskog förde tankarna till Andrei Fehers smått klassiska porrulle Hon Älskade en Sommar!