Survival of the Dead - 2009 - Är det femte eller sjätte filmen i serien?Vad är det här, den femte eller sjätte zombiefilmen från zombiefilmernas mästare George A. Romero? För jag vill faktiskt fortfarande kalla honom för en mästare av genren. Tittar man på den här så är det långt bättre än vad man skulle kunna räkna med om någon annan hade hållit i trådarna. Det är hyggliga skådisar och överlag en god narvaro i filmen. Tyvärr är den ganska seg och zombiesminkningarna är inget vidare heller. Till skillnad från de flesta av de tidigare filmerna så finns det inget klar poäng med den här filmen, det finns ingen samhällsironi a la Dawn of the Dead eller något annat som återanknyter till den ursprungliga trilogins sötma. Det känns snarare, precis som de flesta zombiefilmer, att poängen är att komma på så innovativa sätt som möjligt att döda zombies på. Jag tycker inte man lyckas nämnvärt i så fall även om det finns några scener som är lite kul i detta avseende. 

5/10

Recension: The Girl Next DoorDet här är en film som jag har sett fram emot väldigt länge eftersom jag nästan enbart hört gott om den. Den lär bygga på en verklig händelse men det vet man ju hur det brukar vara med sådana saker, en liten fjäder kan ibland bli en hel höna så att säga. Hur som helst så tycker jag att själva handlingen är ganska gruvlig. Flickan i huset intill hålls i ett järngrepp av grannfrun och den verbala misshandeln ersätts snart av mer regelrätt tortyr. Men även om det är magvändande och revolterande så är filmen förvånansvärt seg och faktiskt ganska ointressant. Det ska erkännas att spänningen och stämningen som byggs upp eskalerar efter hand, och det är förstås bra i en film som denna, men det blir aldrig motbjudande på riktigt. Delvis tror jag att detta beror på att skådespelarna, i synnerhet barnskådespelarna inte är så bra i sina roller. De är absolut inte dåliga, men något större djup förmår de inte att leverera. Tant Ruth, som får antas vara sinnesjuk, gör ett något starkare intryck som grannfrun men inte heller hon är särskilt tredimensionell i mina ögon. Det är väl en ok film egentligen men jag blev trots allt lite besviken på den. 

6/10

America 3000 - 1986 - Post apokalypse!America 3000
Regi: David Engelbach
1986
Action / Äventyr / Sci-Fi

Skrivet av: Linda Snöberg

I Colorado, 900 år efter ett kärnvapenskrig i USA, är vi tillbaka till stenåldern. Amazonkvinnan Vena (Laurene Landon) leder stammen, männen är stumma eller hålls som slavar, leksaker och som befruktningsmaskiner (Där mannen klär upp sig i en speciell utstyrsel och gör en fastbunden kvinna gravid) eller lever som vilda djur. Bara Korvis (Chuck Wagner) och hans vän Gruss (William Wallace) är intelligenta nog att rymma och bildar sin egen stam. Korvis som blir ledaren i den manliga stammen snubblar på en hemlighet som kan vändas till mannens fördel, eller att ena dem med kvinnorna. Kommer de att kunna lära kvinnorna att man kan älska män och inte bara utnyttja dem till vad man vill?

Vet inte riktigt vad jag ska säga om detta. Det är uppenbart att man inte ska ta filmen på allvar. Den är rätt så dum om jag får säga det själv och du kan t.o.m. bli frestad att stänga av, men ge den en chans ändå. Det är sparsamt med handling, men de låter inte filmen bli seg för det, filmen fortsätter i sin egen takt ända tills den blir rätt meningslös faktiskt. Det är mycket som bara skriker FEL i den här filmen. Eftersom det var 900 år efter det att tredje världskriget hade brutit ut, tyckte jag allt att det var lite konstigt att ALLA led av 80 talets frisyrer. Alla kvinnorna utom en gammal tant ser ut som om de vore direkt hämtade från Playboy, med ton av hårspray och smink och inte speciellt bra skådisar heller.

En del underbara repliker finns det dock: När Korvis hittar bunkern och möts av ett meddelande som var ägnat åt Presidenten, ”ingen bad om det här kriget, men jävlar, det är Presidenten, vi vann kriget”! När Korvis visar den kvinnliga ledaren runt och hon sträcker sig efter fjärrkontrollen, säger han med en urusel ton: ”försiktigt! Vi vill ju inte förstöra världen”

Den har också en charmig händelse (När den kvinnliga ledaren upptäcker för första gången vad en ”man” är för något). Rolig händelse: Ledaren rider ut klädd en glittrande gul radioaktiv kostym bärandes på en bandspelare som är 900 år gammal och spelar metal, konstigt. Även en del slutscener är faktiskt riktigt bra, visar efterdyningar av en förödande kamp, fält med skräpiga lik och det har en överraskande effekt.

Filmen har gjorts med schvung, alla verkar verkligen ha kastat sig själva rakt in i filmen och de förstår att detta inte är så svårt som att utföra en hjärnoperation och inte heller är det borta med vinden de ska spela in. Allt du ser i filmen är gjort med den bästa an intentioner, men utan talang.

Chuck Wagner som man tidigare har sett i Automan som gick som serie 1983, har inte precis haft någon fortsatt lycka i filmbranschen. Laurene Landon är också hon en skådis som inte har direkt fortsatt i filmens värld, hon hade dock en roll i Maniac cop och Maniac cop 2, men därefter är det inte så mycket liv runt henne.

Filmen är rätt så dum, banal, platt och bedrövlig, men jag lockas av att se den ändå.