Njutafilms släpper Primal!

Primal från Njutafilms!
Om några dagar släpper Njutafilms den Australiensiska Primal! Har du missat denna pärla föreslår jag att du gör något åt det och införskaffar deras utgåva.

Recension

Etiketter..

Testade att lägga samtliga etiketter högst upp, funkar det eller blir sidan för seg? Något annat? Åsikter?

Undersökning!

Gör din röst hörd här till vänster!

För övriga åsikter går det bra att lämna en kommentar...

Vad gör en filmsamlare till en filmsamlare?


Ja, eller för den delen en samlare av vad som helst egentligen. Det är väl inget som jag går varje dag och funderar över men frågan är onekligen intressant. Är det antal artiklar i samlingen som är det intressanta, den entusiasm att ständigt införskaffa mer och mer eller ambitionen att så småningom kunna uppvisa något komplett, för sig själv om inte annat?


Det finns säkerligen inget lätt svar på frågan och jag tror att alla ovanstående påståenden eller frågor kan vara precis lika sanna. Vissa samlar för samlandets skull, medan andra säker ett resultat. Resultatet kan i så fall vara både mängd och av komplett natur. En del samlar endast vissa utgåvor, speciella bolag eller genrer medan andra är mer generella i sitt samlande. Jag tillhör personligen de som måste samla hela tiden för att kunna känna mig tillfredställd. Jag samlar korta perioder på olika saker för att sedan återgå och komplettera med någon n artikel. Jag brukar kalla detta för subsamlingar av olika sort.


Liksom med frimärken eller annat kan man välja att samla objekt baserat på länder, motiv, genre eller rent av omslag med vissa innehåll. Det är inte det intressanta. Vad som däremot är intressant enligt mitt sätt att se det är en tydlig plan. Den som införskaffar det ena och det andra planlöst bara för att utöka antalet i sin samling är ingen samlare! För det krävs det något mer, en ambition!