Tävling! – BIG HERO 6 – DISNEYKLASSIKER!


Nu är det dags att anmäla sitt intresse för den här attraktiva tävlingen. Den är attraktiv därför att du kan vinna ett ex av den senaste Disneyklassikern! BIG HERO 6!

Det du behöver göra är att skicka din adress till tommy@fanatiskfilm.se tillsammans med en slogan på högst tio ord om vad som gör Fanatisk Film så bra! Tre ex av filmen på blu ray kommer att byta ägare. Vill du vara en av dem? Ja, då är det dags att vässa geniknölarna och börja motivera! J

Du måste ha en adress i Sverige för att kunna delta i tävlingen.

Tävlingen är aktiv till klockan 23.59.59 2015-06-30.


Lycka till!

In Memoriam – Magnus Härenstam – 1941-2015


Det finns så otroligt mycket att skriva om Magnus Härenstam. Men jag antar att det är samma sak för miljoner andra i min ålder – vi som växte upp med Fem myror är fler än fyra elefanter. Det är kanske det bästa och mest pedagogiska barnprogrammet något sin. För mig är Magnus Härenstam starkt förknippat med detta program. Nu är trion Magnus, Brasse och Eva åter förenade, fast i himlen.

Förutom detta fantastiska barnprogram gjorde Magnus en massa filmroller, främst kanske Lasse Hallströms filmer från 70-talet. Jag är med Barn, En Kille och En Tjej och Två Killar och en Tjej innehåll varierande grad av Magnus men är kanske de filmer man främst förknippar honom med. Men även 80-talet har en del storfilmer i sitt sköte, filmer som Sällskapsresan av Lasse Åberg, Göta Kanal, Tuppen och AB Svenska Ords Sopor. På nittiotalet gjorde han Fredrikssons Fabrik, en fullständigt briljant film om en klädfabrik i Norge.Mest känd för en yngre generation kanske han är som programledare i det populära frågeprogrammet Jeopardy, en programledarpost han uppehåll mellan 1991 och 2005. Det var dock inte första gången han iklädde sig programledarrollen. Redan 1987 höll han i Lagt Kort Ligger. Jag tror inte det blev någon succé och det är kanske inte så många som minns programmet men jag gillade det skarpt.

Faktum är att när man tittar igenom hans långa karriär är det inte mycket som är okänt idag. Han medverkade i Svenska Sesam, Magnus och Brasse Show och Torpederna. Lägg till allt jag har skrivit ovan, som trots allt bara är en bråkdel, en mängd krogshower och annat. Frågar du mig så vill jag lyfta ett särskilt omnämnande för Verkmästaren i magen, ren briljans!


Magnus Härenstam blev 71 år, Vila i frid!