The Last Demonslayer
English Below

Jag vet inte så mycket om den här filmen men av bilderna att döma så står det helt klart att jag måste se den! Den ska vara en 80-tals inspirerad äventyr - och horrorfilm av Shaky Gonzalez som kommer från Chile men som nu är verksam i Danmark - på Engelska. Det blir riktigt multinationellt ju! :-) Visst blir man sugen?

I don't know so much about this movie but with the images in mind I know I have to see it! It's supposed to be an adventure/horror flick inspired by the eighties by Shaky Gonzalez - Born in Chile but now centered in Denmark - in english. That's kind of international! :-) Don't you look forward for it?

IMDB

Flaggviftande


Det är inte helt ovanligt att man talar om flaggviftande i samband med filmrecensioner och det är kanske inte helt uppenbart vad som menas med detta. Jag kan i och för sig tänka mig att det finns lika många definitioner som det finns brukare av uttrycket men jag tänkte i alla fall filosofera lite kring min egen idé kring det hela.

För det första så avses förstås inte bokstavlig tolkning, det är mer en frågan om en vinklad patriotism egentligen. Oftast handlar det om amerikanska filmer och det får gärna vara storslagna hjälte epos. Det gäller att framhäva den egna förträffligheten, den egna överlägsenheten när det gäller självuppoffringar etc. Det behöver för den skull inte vara vara en amerikansk film eller ens utspela sig i Amerika (USA). Braveheart är enligt mig ett utmärkt exempel på vad jag menar. Det är en film gjord av en australiensare (Mel Gibson) och utspelar sig i Skottland. Frihetskämpandet får dock så likt det man är van vid från USA att det blir en amerikansk flaggviftarfilm utan att det ens är meningen!

Jag vet att de flesta inte delar min åsikt kring just Braveheart, eller så är det åtminstone den gängse uppfattningen hos de jag har diskuterat saken med. Men i vilket fall som helst så handlar det om moraliteter, patriotism och egenkärlek på ett bildligt stadie. Det kan hända att idéer om att vara världpolis och lösa alla möjliga globala kriser på ett ypperligt sätt och, som sag, gärna att någon offrar sig för "den stora saken", gärna någon högt uppsatt politisk position eller chef. Tänk Independence Day där friheten sker den 4 Juli på ett globalt stadie...

Nä, nu har jag babblat färdigt.. Kanske återkommer jag till det här ämnet vid ett senare tillfälle när jag har mer tid. Jag känner inte riktigt att jag hann bli färdigt med mina utläggningar! ;-)