SS Operation Wolf Cub – 1980 – av regissören till Fäbodjäntan!


När man får nys om en film av Joseph Sarno – regissören som gav oss Fäbodjäntan förväntar man sig trots allt vissa saker. En av förväntningarna är, hur man än vänder och vrider på det, att det ska vara erotik i någon form. Det behöver inte vara explicit pornografi som i fallet med Fäbodjäntan, men lite lätt retsamt bör det vara i alla fall. Och faktum är, att det här är en film som fyller den förväntningen till 100 %! Det finns i princip inget naket i den alls, några tuttar är det väl i samband med en badscen och kanske något mer, men det är definitivt inget pöka någonstans.

Detta trots att Harry Reems spelar huvudrollen. Jag är inte bekant med hela hans historia som skådespelare men det är onekligen så att han är starkt förknippad med Deep Throat, alltså Långt ner i halsen, i alla fall för mig. Jag måste dock hävda att han är en riktigt anständig skådis. Han gör bra ifrån sig och har en närvaro i rollen som få av de andra besitter. Han har också, i egenskap av amerikan, en annan förutsättning för det engelska språket.

För det är något som verkligen skiner igenom, den vansinnigt låga nivån på framförandet av repliker på engelska. Några, eller ett par stycken, klarar väl det hjälpligt men de flesta är verkligen under all kritik. Det låter som att man har gjort en poäng av hitta människor med så uselt uttal som möjligt. Det inser jag förstås att man inte har gjort men man får onekligen det intrycket.

Men alldeles oavsett den språkliga begåvningen finns det faktiskt ett element som verkligen fungerar, otroligt nog. Det är faktiskt en ganska stor portion erotisk laddning över filmen. Det är verkligen inte beroende på att det är några heta brudar i den, det är helt enkelt Joseph Sarnos förtjänst. Det är helt och hållet hans talang att filmen är lagom retsamt erotisk. Det är så jag ser på det hela i alla fall. Det är sannolikt också hans förtjänst att filmen, trots att det har alla förutsättningar emot sig är tämligen underhållande. Man kan inte vara nog tydlig med att påpeka att det kräver en speciell typ av åskådare för att uppskatta den, men är man tillräckligt speciellt finns det definitivt ett underhållningsvärde att ta till vara på här!

7/10