Bio Duo 2Igår var jag på biografisk tillställning igen. Det var faktiskt riktigt trevligt! Inte för at det inte var det förra gången jag besökte Bio Duo i Klavreström men den här gången kunde jag njuta av två filmen som jag inte hade sett tidigare. Först en kortfilm från 50-talet om en röd ballong… Den röda ballongen alltså, kul film och ett helt fantastiskt hantverk! Att man kan lyckas göra så mycket med så lite är verkligen imponerande! Jag kan rekommendera den även om den kanske blev lite tjatigt framåt slutet.

Det var också förhandsvisning av en fransk film – Mammuth, som jag definitivt kommer att skriva en fullängdsrecension på så fort jag får tid över för det. Den var hur bra som helst och den inledande cynismen var verkligen magnifik! Gerard Depardieu var helt fantastisk! Jag funderar febrilt på vilka superlativ och allegorier man skulle kunna nyttja för att göra en underhållande text. Nåja, det får ge sig, jag lite på stundens ingivelse som jag alltid gör när det gäller skriverier.

Om temabladet blev en succé? Nja, det vet jag inte… det gick nog åt några men på det hela taget var det nog inget jätteintresse. Nåja, jag fortsätter med dem ett tag till och har redan något färdigskrivet inför kvällen! Det blir temablad två om bröderna Coen, eller åtminstone om bröder… Lite svammel lär det bli i alla fall! Hoppas vi ses där, det är en tillställning som alla och en var som befinner sig i närområdet borde överväga att besöka, det är mycket trevligt!