True Blood S01E06 - S01E09

True Blood – S01E06 – Cold Ground – Med bakgrund av förra avsnittet så är det här en episod som går i sorgens tecken för Sookie och många av de andra karaktärerna. Mycket mer än så blir det tyvärr inte. Vi får väl följa de andra karaktärerna ungefär så mycket som vi behöver för att hålla intresset vid liv men på det hela taget tycker jag det mest handlar om transport sträckor här. Inga speciella händelser inträffar och metaforerna tycks ha tagit ledigt också. Inte ett dåligt avsnitt egentligen men ett som inte för handlingen framåt så värst mycket heller.

True Blood – S01E07 – Burning House of Love – När jag skrev att historien inte utvecklades i förra avsnittet, var jag kanske inte helt ärlig. Sookie hade sex med Bill och lät honom bita henne och sedan dess vävar hon som på små moln. Trots att farmodern är död har hon ett humör som strålar och hon beter sig som hon är hur förälskas som helst. Jasons metaforiska drogmissbruk eskalerar och Taras mamma, som är gravt alkoholiserad, är övertygad om att hon är besatt av en demon och söker efter en exorcism och Sam springer runt naken i skogen. Dessutom brinner huset där tre vampyrer har sin hemvist ned. Man hittar dock fyra kvarlever. Vem är den fjärde? Är det den saknade Bill som följt med dem natten före?

True Blood – S01E08 – The Fourth Man in the Fire Sookie är orolig för att Bill kan ha varit en av de brända kvarlevorna i branden i avsnittet före. När det visar sig att han dyker upp igen återfinner också sig hennes levnadsglädje, Hon verkar vara lite förändrad efter att ha blivit biten och är mer aggressiv och hennes stubin brinner också snabbare än förut. Jason verkar förändrad och det är antingen drogerna eller det faktum att han träffat en ny kvinna som är anledningen. I vilket fall som helst har de drogberoendet gemensamt. Taras mamma är som en helt annan människa efter exorcismen och Sam avslöjas att han springer runt naken i skogen en gång om året för att hedra sina döda föräldrar som vad nudister. Men hans historia stämmer inte riktigt när den kollas upp. Döljer han något?

True Blood – S01E09 – Plaisir d’amour – Det känns lite som om serien har gått lite i stå. Man verkar försöka ändra inriktning på den lite och komplicera saker och ting ytterliggare bara för att man ska behålla intresset. Lite motsatt effekt har det men samtidigt vill man ju faktiskt veta hur allting hänger ihop så lite lyckat är det ju ändå. Alexander Skarsgård medverkar lite igen och man är fortsatt intresserad för hans karaktär som tydligen ska vara mycket mäktig. Lite motsägelsefullt med hans yttre kan man tycka, men man ska ju inte döma boken efter sina pärmar heller. Dessutom avslöjas Sams hemlighet... Om han inte kan prata sig ur det förstås.

Köp den på CDON
Hyr den på Lovefilm