51 aka Area 51 – 2011 - Det hemligaste av områden..
Äntligen är allt hysch hysch historia när det gäller area 51. Några journalister släpps in på området och överste Martin visar den omkring på området. Det är där för att få se alla hemligheter och för att en gång för alla slå sönder alla rykten om att det finns utomjordingar gömda på forskningsbasen. Men riktigt så enkelt är det inte. Naturligtvis har myndigheterna inga planer på att avslöja mera än vad som gynnar de egna intressena. Visningen är enbart till för att manipulera pressen och skapa skriverier om sådant som man vill ska komma ut. Det är helt enkelt lite propaganda avsedd för fienden. Självklart går det åt helvete och journalisterna får se mer än vad som är meningen – mycket mer!

Överlag en ganska underhållande film från Sy-Fy. Monstren, för det handlar om utomjordiska varelser som närmast kan liknas vid monster, ser riktigt välgjorda ut även om deras uppenbarelse och ser lite tramsig ut. Det känns lite som att man har försökt göra filmen lite matinévänlig och hållit igen på sådant som kunde gjort filmen till en riktig kioskvältare! Men det blir som sagt lite återhållsam sci-fi istället. Man har inte dragit sig för att låna från andra mer kända filmer heller, som Alien. Det är väl ingen fullskalig rip-off kanske men det är tillräckligt mycket för att man ska känna igen några scener här och där.

Men det är som sagt underhållande. Det är hjärndöd science fiction-action som man inte behöver engagera sig så mycket i. Det märks att det är en publikfriande produktion. Det är faktiskt nästan ett skolexempel på en sådan, man har lyckats perfekt med att väva in rätt scener. Det är inte direkt spännande men det var kanske inget man hade räknat med heller. Men underhållande för stunden är det! Förresten så medverkar Bruce Boxleitner som överste Martin.
                           
6/10