Rodentz aka Alterred Species – 2001 – Muterade jätteråttorTill och med för mig, som är ett uttalat fan av så kallade creature fetures, eller djurskräck som vi säger i Sverige, är det här en riktigt dålig film. Det beror inte på att den är alldeles genomklyschig eller uselt skådespelarbesatt. Det hade jag kunnat stå ut med och är heller inget ovanligt i genren. Men filmen är stundtals så utomordentligt tråkig att det är svårt att hålla intresset uppe.


Alltsammans tar sin börjar på ett labb där man utför experiment med råttor (no shit Sherlock!). Man injicerar den med någon kemikalie och de blir något annat än vad de var från början. De utvecklar ett medvetande och de växer i storlek. Fast det är väl i ärlighetens namn inte alla som växer men det räcker och blir över i alla fall. Den förvuxna råttan som är den sista att besegras är tillräckligt löjlig ändå. Varför ska man överdriva storlek så förbannat?


På labbet arbetar professorn, som har fått sin anslag indragna och därför tvingas utföra sina experiment utan för universitetsområdet, och hans assistent. På väg dit är också några av hans kompisar som ska överraska honom och festa. En del av dem har inget annat än fest och sex i åtanke och när det står klart att en av råttorna brutit upp in bur och rymt är det inte populärt hos alla att stanna och leta efter den.Hur som helst blir det en blandning av tonårsslasher och djurskräck då. Det är inte så lite sexualiserande bilder emellanåt. Samma princip som i vilken slasher som helst. Är du inte kristligt ren och väntar med sexuella akter till efter äktenskapet skall du döden dö! Fast inte av en galen yxmördare utan av råttor!


3/10


Kill Katie Malone – 2010 – Köp inte ett spöke på Internet!Regi: Carlos Ramos Jr.
Horror

Man får väl säga att den oöversatta frasen ”Never buy a demon on the internet” känns aningen mindre komisk än den översättning som jag tog mig friheten att göra. Och det är bra för filmen är i sig inte särskilt komisk, inte medvetet i alla fall. Skådespelartalangerna är inte stora och jag tycker mig ha sett själv grundhistorien tidigare. Var det inte ungefär samma sak i The Possession? Att någon köpte en gammal låda som sedermera visade sig innehålla något som man inte hade räknat med – en demon eller ett spöke. Denna måste man sedan göra sig av med genom att vidarebefordra förbannelsen till någon annan. Jag tycker filmerna känns snarlika i alla fall.

När det gäller kvaliteten har den här dragit det kortaste strået, ganska rejält mycket kortare strå faktiskt. Det är några helt ok scener som se ganska coola ut men på det hela taget är det inget att hurra för. Det är stereotypisk och klyschigt, så enkelt är det!I vanlig ordning är spöket eller demonen först vänligt och ställer sig in hos sina framtida offer. Det är lika hänsynslöst som egoistiskt när det gäller att få sin vilja igenom. Är det något eller någon som sätter sig på tvären är det en säker död som gäller. Naturligtvis vill man från filmskaparhåll att det ska vara så spektakulärt som vanligt och vid ett par tillfällen tycker jag faktiskt att man lyckas ganska bra med det!

Dean Cain stoltserar med sitt namn på omslaget men särkilt mycket medverkar han inte i filmen. Jag vet inte om han är en sådan dör skådespelare som hoppar på vilken skitroll som helst för några extra dollar eller om han verkligen tycker att det är så roligt att arbeta att han inte kan låta bli. Här ser han riktigt sliten ut men jag antar att det är meningen att hans roll ska vara sån. Han är inte sämre än de andra skådespelarna och inte bättre heller men jag skulle nästa vilja slå vad om att hans lön är betydligt högre än de övrigas.

4/10