Hangover III – 2013 – den här är lite annorlunda…Regi: Todd Phillips
Komedi

Både Hangover och Hangover II var enligt mig fantastiskt roliga filmer. Det är så jag minns dem i alla fall. Båda är regisserade av Todd Phillips och båda har samma skådespelar i de stora rollerna. Det är nästan en nödvändighet om det ska fungera att göra flera filmer på samma tema på det här sättet. Handlingen följer dessutom i varandra som en röd tråd även om de inte fortsätter direkt på varandra som en följetong.

I den här tredje delen verkar det vara så att man är ute efter att ta död på filmserien eller alternativt att krama ur de sista dödsryckningarna. Jag ska inte påstå att det inte finns humor i filmen men det är inte alls på samma sätt som de två föregående filmerna. Det är ett helt annat upplägg här. I de föregående filmerna hade gänget festat loss och gjort en massa overkligt korkade saker som de sedan, passande nog, hade förträngt fullständigt dagen efter. Sedan skulle de ställa allt tillrätta vilket inte var lika lätt som man skulle kunna tro. Det handlade om detektivarbete. De mindes inte var de hade varit eller vad som hade hänt.

I den här är det lite annorlunda. Den blinkar tillbaka på händelser i första filmen och en gangster kliver in och kräver att de ska hitta en massa guld som han förlorade på grund av händelserna i första filmen. Det försiggår alltså inte av något kopiöst festande och således blir det heller inte lika galna situationer som de ställs inför.

Det är helt enkelt inte lika roligt som de föregående filmerna. Karaktärerna känns igen men det är också allt. Förhoppningsvis är filmserien slut efter denna…


5/10