John Carpenter – favoritregissör!


En av mina första favoriter när det gäller filmskapare, troligen till stor del beroende på en av mina tidiga favoritslashers – Halloween! Efter detta började jag utforska mer och mer och skulle förstår, i vanlig ordning, införskaffa, eller åtminstone se, allt som han hade varit inblandad i – i synnerhet som regissör. Jag avverkade The Thing, The Fog och Escape from New York först tror jag och var helt såld.

Jag upptäckte att det var en väldgt mångsidig regissör som inte backade för att göra annat är horror, som ju både Halloween och The Fog kan sorteras in under liksom flera av hans andra filmer såsom Christine, Prince of Darkness och In the Mouth of Madness, en helt fantastisk film för övrigt. Det fanns science fiction komedi i långfilmsdebuten Dark Star som jag så småningom uptäckte och enormt underhållande actionäventyr/komedi i Big Trouble in little China. En seriösare sida hittade man i Star Man och rikligt med satir återfinns i They Live som jag är grymt sugen på att se om!

Men sen vet jag inte riktigt vad som hände. Vampires och Ghosts of Mars var inga dåliga filmer och det fanns väl underhållningsvärde i dem men inte riktigt på samma nivå som tidigare. Jag hoppas min gamle favorit hittar tillbaka med kommande filmen – The Ward som jag verkligen ser fram emot!