Varulvar på film

Liksom allt annat så har varulvar sin egen mytologi, man kan endast döda dem med silverkulor, deras ögonbryn är sammanväxta, eller som i boken jag just nu läser som är de utan hår på utsidan som människor och vänder sig ut och in när de förvandlas. Det är väl egentligen bara silverkulorna som i princip alltid stämmer in, eller åtminstone silver. I The Wolf Man från 40-talet var det en käpp med silverhandtag och i Underworld är det väl några kedjor om jag inte missminner mig. Filmen Silver Bullett som de flesta verkar tycka mycket om har ju till och med antagit detta namn.

Jag tror inte att jag har recenserat en enda film med varulvs-tema, eller jo kanske, undrar om jag inte har skrivit nån liten rad om Ginger Snaps någonstans? Jaja, den som söker får se... Faktum är att jag inte tycker att jag har direkt koll på läget heller. Det borde ju finnas en uppsjö filmer men jag kan, i skrivandets stund, bara komma på ett fåtal. Ovanstående naturligtvis och så filmer som The Howling, som ju fick en hel räcka uppföljare, An American Werewolf in London, som också fick en (medioker) uppföljare ett antal år senare. Nån till borde jag väl kunna nämna men jag börjar bli lite stressad och måste avsluta inlägget. Det får blir nästa gång... :-)

Forced Entry

Det här är en av de mest ökända rullarna jag vet och tack vara Njutafilms har jag nu fått möjlighet att se den! Det är absolut en film som lämnar eftertryck, det är kanske inte jättebra som film betraktat men den väcker i alla fall funderingar kring sin intention och det är inte det sämsta! Recension kommer inom kort!