Troll 2 – 1990 – är den seriös eller inte?


Regi: Claudio  Fragasso
Horror/Fantasy

Få filmer har blivit beskyllda för att vara lika dålig som den här men jag tycker det är lite orättvist, det finns massor som är betydligt sämre än den här! Visst är den fånig och dum, med skådespelare som spelar över till den milda grad att det nästan blir outhärdligt. Den har genuint urusla makeupeffekter och den har inte någonting med filmen Troll att göra. Så, där fick jag nog med det mesta tror jag.

Handlingen i korthet består av en familj som byter hus med en annan för att få lite omväxling i vardagen. Väl framme börjar sonen misstänka att allt inte står rätt till, att invånarna i den nya staden inte är något annat än monster. Han får naturligtvis rätt till slut även om ingen tror honom från början. Ingen utom farfadern, som är död sedan sex månader.
Mycket mer finns egentligen inte att säga. Man kan kanske diskutera om filmen är gjord på allvar eller inte, om det är meningen att den ska skrämmas eller inte. Min uppfattning är att den, smärtsamt nog, är gjord på tämligen seriösa grunder. Något som talar emot detta är att sheriffen i den nya staden går under namnet Gene Freak. Aningen för komiskt för att tas på fullt allvar!
Självklart kan man också läsa in bardomens förmåga att fantisera i berättelsen. Liksom andra berättelser av samma slag kan man alltid fråga sig om det som sker är på riktigt eller om det utspelar sig i ett barns fantasi. Men faktum är att man inte bryr sig särskilt mycket om hur det ligger till med den saken. Det är en film som har klara kalkontendenser men säga vad man vill, det blir i alla fall aldrig tråkig och seg! Är man ett fan av filmer som är så dåliga att de istället blir bra är det här filmen man ska se. Den har ju trots allt gjort sig ett namn som en av de sämsta filmerna genom tidigare. Se den och avgör själv, jag har som sagt sett andra filmer med betydligt mindre underhållningsvärde än den här!


3/10

Du kan köpa filmen här: