Recension: Bullet to the Head – 2012Jag gick under många år och trodde att Sylvester Stallone bara vara en stolle som gjorde puckande roller som var lika puckade som han själv. Det var inte förrän senare som jag upptäckte att han faktiskt hade skrivit en hel del filmer själv, några av de mest uppskattade dessutom. Till råga på detta är han heller inte ovan att regissera. Det var bara att konstatera att det fanns mer bakom fasaden än vad man (jag) trodde. Senare upptäckte jag också att han faktiskt inte är så usel skådespelare heller. Det var väl i och med de otypiska rollerna kanske, som målvakt i fotbollskrigsfilmen Victory eller i kultfilmen Death Race 2000 som han fick spela ut ett annat register än de typiska dekadenta polisrollerna eller actionhjälten.

Här spelar han tuffing, men han är i alla fall inte polis utan hårdför hitman och regin står Walter Hill för, han som gjorde The Warriors någon gång i forntiden och som jag tror är mest känd för 48 Timmar med Eddie Murphy. Det är hård action och det är väl i och för sig inget vi inte har sett tidigare men det är bra underhållning och lite kul twist är det att han här slår ihop sig med en polis för att leta upp gemensamma fiender. Det är ju faktiskt lite som 48 Timmar slår det mig nu. Fast sett ur bovens perspektiv istället för tvärtom som i 48 Timmar.

Det är en kul blandning av dialog och action, riktigt tuff och skoningslös action skulle jag vilja säga. Det är inte det att blodet skvätter omkring utan att det inte riktigt finns någon flykt från det. Ändå han man lyckats få till lite humor i dialogen och i situationerna också. Det är som sagt inget nytt och revolutionerande men klart underhållande och vem har dött av lite hjärndöd action?