The Mechanic – 2011 - Nyinspelningen av Bronson-rullen!


Någon gång på stenåldern såg jag filmen med samma namn fast med Charles Bronson och Jan-Michael Vincent. Eftersom det var väldigt länge sen är det svårt för mig att jämföra på ett detaljerat plan då jag bara minns de stora dragen, som verkar vara tämligen likartade här. Jag älskar Bronson – om nu någon skulle tvivla – men mitt minne är alltid vad det borde vara. Och med tanke på alla år som förflutit och filmer som har tillkommit i referensramen är det väl inte så konstigt om man tappar lite information här och där?

Men genast när jag börjar titta återkommer åtminstone en del av bilderna. Det måste betyda att i alla fall grundstommen är tämligen lika. Jag kan inte göra jämförelser som förklarar på skillnader eller om utförandena av själva morden är mer eller mindre intressanta i denna jämfört med förlagan. Det är ju trots allt en film om en professionell mördare som genom sin skicklighet använder sig av långt mer sofistikerade metoder än bara ett skjutvapen. Men det är onekligen en intressant actionfilm som är underhållande hela vägen. Jason Statham gör ett bra jobb och Ben Foster passar också bra in i sin roll.

Det mp vara en repris av någon sort men också en film som står på egna ben. Man behöver således inte ha någon förlaga i minnet för att kunna tillgodogöra sig denna på ett fullgott sätt. Jag gillar den! Och så ger den mig chansen att få se Donald Sutherland i en liten roll, bara det gör egentligen filmen sevärd!


6/10