Stuart Gordon + Brain Yuzna = sant?

Det verkar som om det gamla radarparet ska ge sig på ett nytt samarbete - The Men! En film som tydligen ska vara någon form av Sci-fi där aliens håller hela jorden fången. Dan O'Bannon har tydligen skrivit manus och det gör ju inte saken mindre intressant!

Katastrofer och postapokalyps


Jag satt och tänkte på det här med förödelse för ett tag sedan, på film alltså! Om hur vanligt det är att Frihetsgudinnan får symbolisera en förlorad civilisation. Jag förstår ju att det är ett känt byggnadsverk som de allra flesta känner till men den har ändå en ganska stor överrepresentation jämfört med andra internationellt kända konstruktioner – Eifeltornet, lutande tornet i Pisa, Taj Mahal etc. Självklart är det vanligast i amerikanska produktioner och det är väl det som är själva kärnan kanske, att det är ett angrepp på den amerikanska nationen snarare än världens undergång? Roland Emmerich brukar ju förstöra Vita Huset i många av sina filmer, ett par av dem i alla fall, och det kan jag väl tycka är mer i linje med denna filosofi egentligen.


Jag vet inte heller hur det började men det vore säkerligen intressant att forska i. Jag ställer här mitt hopp lite grand till Er kära läsare. Er kunskap är vital i sådana här sammanhang och jag vet inget bättre än att få tips om vad man bör undersöka. Planet of the Apes (1968) är förmodligen den första och mest kända av de här filmerna, åtminstone som jag känner till och kommer att tänka på i skrivandets stund. Det finns många andra också. Kanske är det förresten så att det inte är Frihetsgudinnan i sig som är viktig utan snarare New York förstörelse och att denna staty får symbolisera staden? Ja, vem vet…