The Event


Jag har nu kommit igenom även andra disken av The Event, en serie som verkar bli väldigt bra! Jag gillar upplgget och de ständiga tillbakablickarna känns väldigt "Lost" inspirerat. För bara några ögonblick sen läste jag dock att serien inte kommer att få fler avsnitt på grund av svikande tittarsiffror. Det var väl fan...

Etiketter...

Jag tänkte att jag skulle försöka dra ner lite på etiketterna på den här bloggen. Att ha för många är ingen vits egentligen och gör inte att det blir lättare och mer överskådligt, snarare krånglar det till det hela! Men frågan är hur man ska styra upp det, vilka som ska plockas bort, slås samman med andra samt bytas namn på.

Skilda Världar - Faktiskt mycket intressantare än man kan tro!


Jag såg väl något enstaka avsnitt av den här serien när den sändes på TV för ett antal år sedan men mer var det inte. Varför skulle jag följa en svensk såpa med usla skådisar och ett oerhört krystat manus? Men nu när jag under de senaste veckorna sett ungefär en och en halv säsong av serien finns jag faktiskt ett stort nöje i det!

De första avsnitten levde upp till mina fördommar och jag skrattade kanske inte alltid av rätt anledning åt serien, skådespelarna är verkligen inte alltid några talanger! Dialogen är ibland så löjeväckande och styltig att man bara borde ge upp. Men det finns faktiskt ett nöje i att se serien! Sällan har jag skådat så pass mycket intriger - i någon såpa. Det känns som om alla har motsättningar med varandra på olika sätt och vid olika tidpunkter. Detta har man verligen lyckats bra med!

Jag ser alltså numera fram emot att få hem ytterligare skivor att plöja igenom av den här gamla serien! KULT!

Subsamling - John Carpenter


John Carpenter var den första regissör som jag på allvar intresserade mig för. Jag försökte hitta alla hans filmer under den tid när hemortens alla videobutiker idogt besöktes och systematiskt gicks igenom. Vissa titlar var nästan omöjliga, framförallt TV-filmerna Someone's Watching Me och Elvis. Den första lyckades jag se via någon TV-sändning men den andra - Elvis förblev osedd tills helt nyligen. Vilket leder mig in på den här inläggets verkliga andemening...

Eftersom jag numera har investerat i bättre elektronik än jag någonsin haft möjlighet till, däribland en bluray-spelare känns det som att samla på nytt igen. DVD blev så pass billigt och lättillgängligt att man kunde handla lite bara för att se vad det var. Nästan lite slit och släng. Med bluray kommer saken i nytt ljus och jag tänkte påbörja arbetet med att införskaffa alla John Carpenters filmer på detta nya format. Om jag går kronologiskt vet i tusan, Dark Star kanske inte ens finns tillgänlig, men ha dem ska jag!

Nytt från Klubb Super 8!


Recensioner kommer så småningom! ;-)