Kommande från Studio S


Jag har bara sett ett par filmer av Walerian Borowczyk men det har varit minst sagt speciella upplevelser. Erotik blandat med… konst. Det är svårt att beskriva så här ur minnet men att det finns en speciell stil i hans filmer råder det ingen som helst tvekan om. Jag är glad att vi har ett bolag som Studio S Entertainment i Sverige, som ger sig tusan på att plocka fram sånt som ingen annan verkar vilja ta i med tång. Erotiska betraktelser är farliga… Hur som helst så släpps Osedliga Kvinnor den andra februari! Ska bli kul att se!


En annan film som jag personligen minns som högst medioker är Verktygsmördaren, men när den nu släpps på svensk DVD känner jag mig sugen på att se om den. Tror inte ens jag har den i hyllan så det passar ju bra. Vem vet, det kanske finns kvaliteter i den som jag helt och hållet glömt bort? Denna släpps den nionde.


Blow Out är en ny inspelning av Michelangelo Antonioni fantastiska Blow Up från 1966. Vad jag minns så gör Brain De Palma filmen full rättvisa i sin tolkning och har ändrat handlingen från att centrera sig kring ett foto till ett inspelat ljud. Om nyinspelningen har samma typ av tvivel som originalet minns jag inte. Släppdatum är den nionde februari.


Slutligen vill jag kommentera Nell, en film med Jodie Foster som jag inte har sett än. Behöver jag tala om att jag vill det? Släpps den andra februari.