Evil Ed på DMB

Nu har ytterligare en film avslöjats för Den Magiska Biodagen i Alingsås, det blir Evil Ed. Ett ganska tråkig val tycker jag som gärna hade sett fram emot något fräschare och mer spännande när man ändå anordnar en festival. Inte för att Evil Ed inte är sevärd och det var rejält många år sedan jag såg den senast, men så lockande är det då inte... Det återstår att se vilken den utlovade europapremiären blir!

Idioterna Filip och Fredrik förstörde min Oscarsgala, skriver en ilsken tv-tittare.

Det verkar ju vara lite kritiska tongångar mot årets presentation av Orcarsgalan. Ja såg den inte själv så jag kan inte uttala mig om huruvida låtar pratades sönder eller inte men min erfarenhet av dessa herrar talar sitt tydliga språk.

Detta är väl kanske något som bekräftar vad jag redan visste. Filip och Fredrik eller Fredrik och Filip eller vad de än kallar sig som komikerduo är enormt överskattade, otroligt jobbiga och snudd på narcissistiska! Detta har jag vetat länge och är lika förvånad varje gång någon uttrycker sin beundran för dem eller deras tramsiga program.

Självklart borde inte detta rendera i dödshot som den här artikeln beskriver, men det är ett annat dilemma och knappast den egentliga frågan i sammanhanget - bara något som gör en klatschig rubrik i media...


Lyssnar på Colin Gilmore

Det här är en skiva som jag har haft i mp3-spelaren väldigt länge med inte kommit mif för att lyssna på förrän idag. Jag kan väl inte påstå att det tilltalade mig direkt. Lite för mycket country för min smak och på tok för mycket framträdande hammondorgel också! Det är ju som bejant ett djävulens intrument om man inte använder det på exakt rätt sätt, och så är alltså inte fallet här. Jag trodde att min kollega Roger. på Magnifik Musik hade recenserat den här men det visade sig vara felaktigt. Men skulle det vara så att Du gillar det här och tycker tvärt emot mig så rekommenderar jag att du läser Rogers övriga recensioner på Magnifik Musik, för då är sannolikheten stor att Du tycker lika fel som honom... ;-)

Mer Kafka!


Efter att ha läst Franz Kafkas Processen och recenserat den för ett tag sedan fick jag definitivt mersmak! Jag kan väl inte påstå att jag är särskilt beläst eller litteraturhistoriskt kunnig men jag snappade i alla fall upp att Processen tydligen ingår i en serie om tre böcker som alla ska handla om förvirring eller byråkratiska förvecklingar av något slag. Ganska när besläktat alltså! Därför införskaffade jag Slottet som jag hört en del gott om och har just börjat sätta tänderna i den. Jag har inte komit så långt än så länge, endast några sidor, men jag gillar absolut vad jag läser så långt!