The Demented – 2013 – Virusepidemi med snabba zombies!Regi: Christopher Roosevelt
Horror

Sex ungdomar, tre par, samlas inför en helg av roliga aktiviteter. Det är frågan om party och att ha roligt! Det dröjer dock inte länge förrän deras helg skojiga helg splittras av en terroristattack. Någon har sänt två missiler med ett än så länge okänd mål. Det visar sig snart att en av dem slår ned någonstans i närheten och att innehåller är biologisk krigsföring. De sex vännerna inser snart att de som har exponerats för innehållet i missiler smittats med något som verkar vara som rabies – fast mycket värre. De bestämmer sig för att försöka lämna området som redan hunnit hamna i karantän. Än värre är förstås alla de blodtörstiga zombieliknande varelser som skapats av det bakteriologiska innehållet i missilen. Att ta sig förbi dem ser inte ut att bli det lättaste!


Det här är en film som faktiskt innehåller hyggliga skådisar! Det finns väl tillfällen då de inte agerar särskilt trovärdigt men för det mesta fungerar det bra. Även handlingen är i stort sett ok, det är inget särskilt innovativt och visst har man sett det mesta förut men det är i alla fall ok. Man har blandat in lite otrohet i relationerna vilket är ett utmärkt försök att ge lite liv åt karaktärerna och som dessutom avspelar sig en smula på handlingen i ett senare skede. På pappret alltså en ganska hygglig film i genren.

Men det blir liksom aldrig mer än ok. Det blir tråkigt och förutsägbart och inte särskilt spännande heller. Jag kan dessutom inte påstå att jag bryr mig om särskilt mycket hur det går, vem som ska överleva och vem som ska offra sig. Faktum är att jag mest sitter och hoppas på ett slut som gör att inte klarar sig, det är enda sättet att få ett slut som inte bara är slätstruket. Jag sitter alltså och hoppas på ett olyckligt slut på filmen för att få någon som helst behållning av den.Jag vill inte säga hur det går men det är onekligen en film med springande, mycket snabba zombies, som jagar huvudpersonerna i ett rasande tempo. Sminket är väl ok, men det finns inget exceptionellt över det. Våra kära huvudpersoner tar död på en hel del av dem (såklart) men jag kan inte minnas att man fick några speciella gore-effekter ut av det (och då är det inte mer än några minuter sedan jag såg den, det kan inte betyda att de var utmärkande på något sätt).


För en gångs skull tror jag inte att det var en enda toppless scen i hela filmen. Det behöver det förstås inte vara, men med tanke på att budgeten lär ha varit rätt liten och att det handlar om ungdomar som åker iväg för att festa tillsammans är det ovanligt lite sex i filmen.


5/10