Recension: Jabberwock – 2011
Jag är som ni vet (ni som följer mina recensioner och skriverier) mycket förtjust i fantasyfilmer och drakar. Här tänkte jag skulle få mitt lystmäte tillfredställt av båda delarna. Och visst finns det en drake eller vad man ska kalla det men det konstiga är att trots att det rör sig om en fantasyfilm så verkar invånarna i filmens universum inte tro på monstret (förrän de inte längre har något val).

Jag tycker inte att draken, eller Jabberwockyn, är så dåligt gjord faktiskt. I synnerhet inte med tanke på att det är en TV-film. Den är dock groteskt ful och man ser sällan eller aldrig den i bild samtidigt som de som ska dräpa den. Skådespelarna är heller inte usla, som man skulle kunna tro. De är förstås inget att jubla över men filmens värsta fiende är det torftiga manuset. Allting sker exakt som enligt mall 1A. Vi har helt enkelt sett allt förut. Draken måste förstås röva bort en vacker mö och det är så typiskt vilka som överlever och vilka som inte gör det när det kommer till striderna. Gissa om man har lyckats fördärva alla äggen när man till slut har dräpt besten…?

Men trots allt är den underhållande för stunden och baserad på Lewis Carrolls klassiska vers Jabberwocky som återfinns i Through the Looking Glass and What Alice Found There, uppföljaren till Alice in Wonderland.

4/10