Guardians of the Galaxy – 2014 – Disney Distribuerar Marvel!Jag må skämmas men allt som oftast har jag inte hört talas om det som ligger till grund för Marvel-filmerna nu för tiden. Bakgrunden till den här filmen är inget undantag. Det jag kände till sedan tidigare inför filmen var den trailer som jag hade sett på någon annan Blu-Ray från Disney. Att det är just Disney som ligger bakom släppet, eller åtminstone distribuerar den, ser jag som positivt. Ibland hör man en hel del negativa kommentarer om Disney och Star Wars episod VII men ser det ut på det här viset kommer inte jag att klaga i alla fall.

Äventyret i sig är väl inte jättemoget kanske. Det riktar sig sannolikt mot en målgrupp som är betydligt yngre än undertecknad. Jag har inget emot detta, det är underhållning, det är det viktigaste. Man ska inte tro att man får några överraskningar när det gäller moraliseringar och liknande. Den här bryter inte mot några konventioner. Har man sett en amerikansk hjältefilm har man sett alla skulle man slarvigt kunna säga. I just det här fallet är det frågan om ett antal personer som från början inte kommer riktigt överens men som senare finner hur samarbetet och det slutgiltiga målet sammansvetsar dem. Det är verkligen inte unikt. Men eftersom persongalleriet är så pass udda blir det underhållning av det i alla fall. Dessutom ser det jäkligt snyggt ut.

Förväntningarna jag hade på filmen var att det skulle vara en ganska humorbefriad film men där hade jag fel. Det är tvärtemot en mycket humoristisk actionfilm. Man har verkligen inte sparat på humorn någonstans. Det är klart att det inte handlar om crazykomik eller liknande. Det är helt enkelt de vanliga kvickheterna som brukar vara med i filmer som denna.

Lämpligen befinner man sig i övre tonåren för att tillgodogöra sig filmen på bästa sätt. Man kan nog vara yngre och fortfarande se den på ett bra sätt. Är man äldre som undertecknad fungerar det också bra. Med andra ord fungerar den för de flesta om man bara är medveten vad det är man tittar på. Jag gillar den och ser fram emot en uppföljare som enligt vad jag förstår är planerad till 2017. Den som väntar på något gott väntar inte för länge eller vad det är det heter. Fast jag vill inte vänta längre, jag vill se nästa film nu, med detsamma!

8/10Bilder: ©2014 MARVEL. www.marvel.com