Recension: Missing in Action 2 – The Begining – 1985 - Chuck Norris i fånglägerJag kan inte minas att jag såg den här filmen på den tiden det begav sig. Jag såg första och tredje filmen men om jag inte är helt fel ute så var den här delen svårfunnen på den svenska hyrmarknaden. Lyckligtvis är det betydligt lättare att finna det som en gång var svårfunnet idag och man behöver inte ens leta utomlands för att hitta den här filmen till ett hyfsat pris.

Som titeln antyder är det frågan om en prequel, en film som utspelar sig före den första filmen. Braddock befinner sig i fångläger tillsammans med andra amerikanska soldater. Lägerchefen Yin försöker med alla medel att få honom att erkänna krigsförbrytelser men Braddock står emot, något som är lättare sagt än gjort när Yin på de grymmaste sätt attackerar hans medkänsla genom att tortera resterande soldater i lägret.

Maktkampen mellan de två överstarna Yin (Soon-Tek Oh) och Braddock (Chuck Norris) är magnifik och behöver inte gå till blodvite för att vara intressant. Framförallt Soon-Tek Oh är synnerligen imponerande, det är en casting som verkligen passar som handen i handsken. Hans ansiktsuttryck gör honom oerhört kallblodig och manipulativ och det här är en film som är vida överlägsen originalet, en film där fånglägrets fasor visas i full fasansfullhet!


6/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar