Sucker Punch – 2011 - Inte alls så dum...
Jag har mest hört negativt om denna men jag tycker den var riktigt underhållande! Det är egentligen två historier som berättas, eller rättare sagt en historia och en eller flera fantasier. Det är fantasierna, som består av fantasifulla actionscener som är underhållande enligt min mening. Själva grundhandlingen, att en flicka blir tvångsinlagd på ett mentalsjukhus av sin pappa för att lobotomeras, men i sin egen fantasi befinner sig på en bordell för att dansa för betalande kunder är inte riktigt lika intressant!

Denna fantasi är dock väsentlig för att resterande fantasier skall kunna förekomma, det är själva grunden kan man säga. Babydoll, som kallas i bordellfantasierna, slår sig samman med tre andra intagna för att kunna fly från anläggningen innan lobotomeringen sker. I actionscenerna, som består av att kämpa mot gigantiska robotar eller att skära halsen av en drakunge utan att väcka mamman, söker de efter föremålen de behöver för att lyckas med sin plan till friheten: En karta, en tändare, en kniv och en nyckel. Det är också ett femte föremål men guiden genom fantasierna vill inte avslöja vilket detta föremål är. Det är hemligt och Babydoll måste räkna ut det själv.

Hela filmen har en atmosfär av overklighet, vilket är helt ok eftersom det mesta av den trots allt utspelar sig i en fantasivärld. Den består av flera olika lager eftersom fantasierna enbart existerar inom en annan fantasi etc. men det är inte särskilt svårt att hänga med. När filmen är slut har man inte mycket att fundera över vilket är lite synd men en och en halv timmes underhållning lyckas filmer åtminstone leverera! Frågan är bara… vilkens fantasi är det vi får ta del av?

6/10