Nine Dead – 2010 – Nio personer i ett rum…Regi: Chris Shadley
Thriller

Nio personer utan uppenbart gemensamt förflutet kidnappas och fängslas i samma rum. Det enda som kan få dem fria är att antingen rymma, vilket verkar lönlöst, eller att komma fram till sin gemensamma nämnare – varför är de där, vad har de gemensamt? Var tionde minut kommer deras kidnappare in och ställer frågan. Har de inte det korrekta svaret skjuter han en av dem. Spelet har börjat!

På pappret känns det här som en film som inte hade kunnat existera om inte Saw hade visat vägen. Jag vet inte om jag drar för stora växlar nu men så känns det i alla fall. Det känns som en ganska enkel idé egentligen. Nästan allt utspelar sig i det där rummet och för att det ska kunna fungera krävs det något extra av skådespelarna. Det lilla extra finns kanske inte dör men det är inte dåligt. Det är faktiskt en ganska solid historia som berättas. Visserligen vinklar man den så att den ska kunna passa den kontext man har målat upp och skulle logiken sätta pinnar i hjulet så ändra man bara lite på historien så det ska kunna passa.
Melissa Joan Hart har sitt namn med den största texten på omslaget. Således försöker man att sälja filmen på hennes namn. Hon är inte bra, verkligen inte bra! Men efterhand som filmen fortgår blir hon trots allt bättre och till slut är hon faktiskt nästan trovärdig. Men jag skulle nog vilja säga att hon trots allt passar bättre i Sabrina – The Teenage Witch.

Det går upp och ner för filmen. Ibland är den faktiskt riktigt hygglig medan den sedan vänder och blir ett riktigt pekoral. Ska man räkna ut någon form av snittkurva hamnar betyget någonstans runt medel.

6/10Inga kommentarer:

Skicka en kommentar