Half-Caste – 2004 – Hälften människa, hälften leopard!


Regi: Sebastian Apodaca
2004
Horror

Det här är en film som jag har haft liggande väldigt länge. Jag införskaffade den en gång in tiden för att jag tyckte att omslaget var coolt. Tanken var nog att sälja den vidare med förtjänst tror jag. Dock insåg jag snart att köpa och sälja inte var min grej och behöv alltihop. Nu äntligen har jag sett den och jag får säga att det var tur ingen köpte den här för det var verkligen inget att ha.

Jag hade inte fattat att det var en så kallad found footage film. Men en som inte ingår i den senaste vågen eftersom den är daterad till 2004. Man nämner dock Blair Witch Project i filmen så det är väl den man förstör rida på kanske? Handlingen är som följer, en dokumentärfilmare åker till Afrika, Sydafrika tror jag, för att finna bevis för en legend som ska jämföras med varulven. Denna specifika varelse ska dock vara ännu farligare enligt legenden, och vara hälften människa och hälften leopard.

Som found footage film funkar den inte riktigt. Det finns för mycket oförklarliga kamerasekvenser som inte borde ha varit möjliga under de premisser filmen målar upp. Det borde behövas fler människor helt enkelt. Jag förstår inte hur man som filmskapare kan underskatta sin publik på det sättet? Hur som helst gör man det enkelt för sig och låter delar av filmen utspela sig i ett förhörsrum där huvudpersonen förklarar vad som har hänt för polisen. Till detta får vi se klipp och sekvensen som påstås ha spelats in under händelserna. Påståenden om att alltsammans skulle vara fejk och rent av snuff uttalas.

Ingenstans är det särskilt intressant, inte spännande och verkligen inte karismatiskt. Det är inte urusla skådisar eller något sånt och det går heller inte att klaga på kameravinklar eller liknande. Så tekniskt sett kanske det inte finns så mycket att säga men det finns ingen själ i den. Det är en helt och hållet platt film som inte lämnar något underhållningsvärde åt åskådaren. Kul omslag och kul idé men det är också allt…


3/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar