...och genast kommer alla att hata den!Det fanns en tid då jag nästan per automatik avfärdade alla nyinspelningar av filmer som jag älskade, eller inte älskade för den delen. Det finns fortfarande de som har ställt in sig på att om det är ny film gjord efter en gammal förlaga så är det automatiskt dåligt. För mig tyder det mer på bitterhet än på något annat egentligen. Är det så att man inte vill se den nya filmen får man väl hoppa över den då.

Det verkar också som att det främst är skräckfilmspublik som resonerar så där förutfattat. Det är främst denna publik som redan på förhand vet att den nya filmen kommer att suga getballe. Jag minns när jag skrev om den nya A Nightmare on Elm Street, som alla hade bestämt sig för att vara usel redan innan den hade spelats in. Jag kan inte påstå att jag var helt oskyldig till anklagelserna heller men det var nog där jag knäckte koden tror jag. För jag tyckte inte det var något fel på den nya filmen alla. Den var annorlunda, men inte dålig!

En intressant grej är att om motståndarna tycker om nyinspelningen, eller remaken som det svengelska uttrycket är, så är det ingen remake utan en reboot. Det är väldigt stor skillnad på det där tydligen, jag har aldrig fattat det. Antingen spelar man in en film på nytt eller så gör man det inte. Smak har inget med saken att göra. Jag kan bara säga att för min egen del så blir jag mer intresserad om det är frågan om en film som berättas på ett annat sätt än vad originalet gjorde. Det finns filmer, som Psycho till exempel, som är rena karbonkopior på originalen. Jag ser inte riktigt poängen med dem.

Nu är det tydligen dags för Poltergeist. En film som jag älskade i min ungdom. Jag har inte sett den på många år men har haft planet på att göra det. Både den och uppföljarna faktiskt. Jag vet inte om jag vågar. Filmer man älskade under sin uppväxt har en tendens att vara väldigt daterade och de har inte alltid åldrats särskilt väl. Jag hoppas bara att den flicka som ska spela Carol Anne går ett bättre öde till mötes än det som drabbade Heather O’Rourke som dog vid 12 års ålder…

Några nyinspelningar jag har recenserat: