Ticket Out – 2010 - Ibland räcker lagen inte till
Efter en rättegång slår rätten fast att pappan till två barn ska han rätt att träffa sina barn och ha gemensam vårdnad. Bevis för någon fysisk misshandel av sonen finns inte även om mamman vet om detta. Resultatet blir att mamman rymmer med sina två barn, trots att pappan har lagen på sin sida, för att säkerställa att han inte kan skada sonen igen.

På sin höjd en medelmåttig thriller. Inget som får en att höja på ögonbrynen finns någonstans. Det är kanske inte usla skådespelare, de sköter sig hyggligt, men manuset är så tråkigt och ospännande att det inte finns många behållningar av filmen. Man försöker röra till det lite genom att ge flertalet roller personligheter som gör att man inte riktigt vet var de hör hemma, vilken sida av striden de står på så att säga. Det är dock aningen för tydligt vad som kommer att hända i slutändan även om man under filmens gång hinner fundera lite över vilka turer som kan tänkas inträffa.

Möjligen finns det ett budskap om att lagen inte alltid räcker till eller att domstolens uppfattning och de fysiska bevisen inte är allt man bör ta i beaktande men om man har försökt att göra en samhällskommentar med filmen har man verkligen misslyckats.

3/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar