Recension: Python 2 aka Snakes – 2002
Jag tänker inte påstå att den här filmen innehåller fantastiska skådespelarinsatser, men faktum är att de är klart bättre än vad snittet av den här typen av film normalt bjuder på. Ganska rejält mycket bättre dessutom! Det som istället drar ner upplevelsen är ormarnas beskaffenhet. Att de har en överdriven storlek ligger i filmens natur och det är helt ok, men de känns lite för dataanimerade och jag hade istället önskat att man hade trickfilmat lite mera. Ett par gammaldags montage hade suttit fint!

I ett samarbete mellan rysk och amerikansk militär skall en orm av gigantiska mått fångas in och skeppas till USA. Naturligtvis handlar det om belopp i mångmiljonklassen och infångandet måste naturligtvis levande. Olyckligtvis skjuts sedan planet med ormen ned och den hamnar på en rysk militärbas. När amerikanarna ska återhämta den visar det sig att det i verkligheten inte är en orm utan två! Två genmanipulerade dödsmaskiner som spottar syra, är extremt intelligenta och i den närmaste är skottsäkra.

Det finns inget nytt i filmen, man har sett allting sedan tidigare. Under stundom är det ganska irriterande att se folk som springer omkring och skjuter i luften eftersom man inte får se någon orm alls under en ganska lång tid. Det bättrar sig dock så småningom och framåt slutet är det ett ganska högt tempo. Skådespelarna håller som sagt en relativt hög klass och det är trevligt att se att man faktiskt kan göra den här typen av film utan att använda sig av folk som inte kan agera överhuvudtaget. Även miljöerna är bra och trovärdiga även om jag förstås betvivlar att en rysk militärbas skulle se ut på det sättet. Normala doser av logiska luckor finns det men karaktärerna är inte lika korkade som de ofta är och någonstans i det hela får jag ändå lov att påstå att det är en relativt realistisk handling.

6/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar