Recension: War Games – At the End of the Day (2011)
Först och främst ska man inte blanda ihop den här filmen med den klassiska nostalgitrippen Wargames med Matthew Broderick från 1983! Istället är det här en film om några paintballspelande ungdomar som råkar ut för folk som verkligen inte spelar spelet med plastkulor. Lite märkligt är det att jag har lyckats se den här så pass tätt inpå filmen Paintball som jag skrev om för ett tag sedan. Hur många filmer med paintballspelade ungdomar som träffar på ”riktigt vara” så att säga kan det finnas?!

Hur som helst så är det här en mer realistisk historia än den i Paintball och den känns inte lika uppdiktad och konstruerad. Faktum är att den heller inte är det eftersom den bygger på en verklig händelse. Men både Ni och jag vet ju att det där inte behöver betyda särskilt mycket! Vem vet om händelseförloppet var så dramatiskt som det skildras här? Hur som helst känner jag lite för lite spänning och den katt och råtta lek som jag hade målat upp i mitt huvud infann sig aldrig. Visst, den var onekligen stark på sina ställen och faktiskt totalt skoningslös i sin framsällning men är man avtrubbad redan vill man ha mer – och mer – och MER!

Slutsatsen blir väl att det var en klart genomtänkt film men bra insatser från skådespelarna, som inte verkar spela överhuvudtaget, och en väl skriven historia. Men jag skulle ha velat att den framställts lite gruvligare och fått magen att knyta sig ännu mer!

6/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar