True Blood S01E10 - S01E12

True Blood – S01E10 – I Don’t Wanna Know – Det fokuseras mycket runt droger och man kan skönja att Jason kommer att förändras något inom den närmaste tiden. Det är svårt att säga varför med det känn som om hans karaktär kommer att bli intressantare längre fram i serien. Det gäller förstås de andra karaktärerna också. Tara bestämmer sig för att genomgå en liknande exorcism som modern och får låna pengar av Sam. Fler och fler verkar mer och mer mystiska och det märks att det börjar dra ihop sig till säsongsavslutning. Man försöker göra det så intressant som möjligt, introducera nya karaktärer och använda några som fått lite tid framför kameran lite mer.

True Blood – S01E11 – To Love is to Bury – Åter igen hamnar Jason i klammeri med rättvisan. Men den här gången verkar han själv tro att det är han som ligger bakom morden och ber o matt bli inlåst. Bill, som måste utföra straffet att förvandla en människa till vampyr, lider ångest kval men måste genomföra riten. Allt går kanske inte som han hade hoppats och hans ”barn” kräver mera övervakning än vad någon hade räknat med. Så här i slutet av säsongen är det oväntat händelsefattigt. Det började ju så bra med klockren dialog och med grym satir men tyvärr måste jag säga att serien har tappat lite.

True Blood – S01E12 – You’be the Death of Me – I säsongens sista avsnitt klaras en del saker upp. Vem som egentligen är mördaren till exempel! Man skapar också nya motsättningar och mysterier att spinna vidare på och man avslöjar inte allt man gått och funderat på under säsongen heller. Man funderar på om det finns fler varelser än vampyrer och ”shapeshifters” där ute? Några av stadens invånare är ju som sagt lite mystiska och man funderar om det inte är någon liten hemlighet de döljer. För Sookies del avslutas dock säsongen på ett bra sätt och det verkar som om allt går hennes väg till slut. Det ska bli intressant att se vad säsong två har i sitt sköte, men förväntningarna är tyvärr inte lika höga som de var i början av första säsongen.

Köp den på CDON
Hyr den på Lovefilm