Recension: Night of the Living Dead – Re-Animation – 2012
Det här är definitivt ingen zombiefilm för nybörjare! Inte för att den skulle vara speciellt avancerad eller otäck utan för att det refereras tillzombiemytologi på ett sådant sätt att det underlättar betydligt om man är bekant med den sedan tidigare. Två ikoner spelar huvudrollerna Andrew ”Wishmaster” Divoff och Jeffrey ”Re-Animator" Combs och de sköter sig båda väldigt bra! Den senare tillhör mina absoluta favoritskådespelare – alla kategorier! Historien i sig, om två bröder som tvistar om den nyligen avlidna pappans arv är ganska tramsig tyvärr.

Det finns ingen direkt själ i filmen, den är ganska platt och (haha) livlös. Det som är kul med den är att det är lite metafilm över den. Man refererar flitigt till vad som har hänt i tidigare zombiefilmer; Night of the Living Dead, Dawn of the Dead, Return of the Living Dead, Pittsburgh etc. och jämför med vad som håller på att hända just nu I den här filmens universum.  Filmens makeupeffekter är ibland onödigt skulpterade medan de ibland är riktigt trevligt utförda, aningen ojämna alltså!

Totalt sett mer negativt än positivt även om den mer välgjord än hafsig. Det är helt enkelt för tråkigt och med alldeles för mycket komiska försök att lätta upp stämningen.

4/10