Recension: Recension: Men in Black III – 2012
På något sätt känns de som om den här filmserien börjar överleva sig själv om den inte redan har gjort det. Jag kan inte påstå att det här inte var en underhållande film men det kändes inte som att den tillförde något heller. Snarare blev man mer förvirrad och det känns faktiskt lite som att man gjort en historia som enbart håller ihop med ståltråd och tuggummi snarare än ett seröst försök att få ihop historien med de andra två filmerna. Saker och ting stämmer helt enkelt inte.

Men man använder sig av tidsresor och det är alltid roligt även om paradoxerna detta ofta skapar är helt omöjliga att förstå sig på. Jag tror inte att man ska klura på det överhuvudtaget, då blir man bara besviken när man upptäcker att det inte hänger ihop riktigt i alla delar av historien.

Eftersom det är Will Smith som reser tillbaka i tiden för att rädda Tommy Lee Jones är den senare inte med speciellt mycket i filmen. Under tidsresan är det istället en yngre version av dennes karaktär, spelad av Josh Brolin, som finns med. Jag tycker han gör ett utmärkt jobb men det hör inte riktigt hit. Historien är larvig även om det effektmässigt är en underhållande film. Jag skulle säga att den ämnar sig bäst för lägre åldrar än första och andra filmen. Men det är kul att ha sett den en gång, fler lär det inte bli…

5/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar