Recension: Blue Demon – 2004
Det här är egentligen mera Sci-Fi än en konventionell djurskräckis. Det finns visserligen hajar som går till attack men upplägget är mera vetenskapligt framlagt. Det kretsar helt enkelt om genmanipulation och om att använda vithajar för militära ändamål. Tanken är att de ska kunna skydda kusterna från attacker. Men något går förstås fel och hajarna som är sex till antalet rymmer. Intressanta premisser förstås och trots att det finns en hel del komik inblandad också (avsiktlig sådan) är det faktiskt ganska spännande ibland!

Attackerna lite i klenaste laget men hajarna ser för det mest riktigt bra ut! Tyvärr finns det också tillfällen då de verkligen ser alla annat än bra ut också, när de animerade effekterna har misslyckats totalt. Faktum är att jag först hade tänkt hylla filmen för sina hajar men efter att den har tagit slut har det varit lite för mycket dataanimerade hajar för att jag ska göra det uttalandet. I början var de dock mycket trovärdiga!

Men även om det inte är en djurskräckis i egentlig mening är det faktiskt en underhållande film. Det är kanske just därför förresten, man lyckas klara sig ifrån de värsta fadäserna för att man helt enkelt inte försöker att göra dem. Man försöker inte skrämmas med blodtörst och lyckas underhålla med att berätta en historia istället.

I huvudrollen ser vi Michelle Pfeiffers syster Dedee Pfeiffer och jag tycker hon gör ett utmärkt jobb faktiskt. I rollistan finns också Christine Lakin och Jeff Fahley men den stora rollen bredvid Dedee som hennes man görs av Randall Batinkoff som också funkar alldeles utmärkt. Faktum är att kemin mellan det här paret som dessutom ligger i skilsmässa inbringar många underhållande poänger.

Ta den med en nypa salt och se den inte allt för mycket som en djurskräckis så kanske du tycker som jag om den?

6/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar