Recension: Loch Ness Terror – 2008
Egentligen så har Loch Ness inte särskilt mycket med den här filmen att göra men det är väl ett utmärkt sätt att skapa ett intresse för den kanske. Visserligen utspelar sig inledningen vid den berömda sjön och det gör att den enda överlevanden – James Murphy (Brian Krause), son till expeditionens ledare, ägnar resten av sitt liv åt okända arter. Med andra ord så jagar han Nessie i vuxen ålder. Detta även om resten av filmen verkligen inte utspelar sig i Skottland utan runt en helt annan sjö.

Det hade varit roligare om man hade hållit sig mer till Loch Ness Monstret och inte blandat in utdöda – eller förmodade utdöda arter, och en helt annan plats. Men man får ta det för vad det är. Om det egentligen är en djurskräckfilm i kategorin vidunder kan naturligtvis diskuteras. Men det är så jag kommer att rubricera den. Vidare skrämmande är den inte och jag skulle förmoda att det råder 11-års gräns eller motsvarande på filmen. Själva monstret, eller vad man nu ska kalla det, är visserligen välgjort men ser lite för ungdomstilltalande ut.

Men jag gillar helt klart att ha den här filmen i samlingen oavsett och den är också underhållande i sin enkelhet. Skådespelarna är faktiskt över förväntan och till och med de inledande skotska accenterna fungerar ganska bra. Lite krystat kanske det låter men det är helt ok.

5/10


2 kommentarer:

  1. Lite komiskt att du skriver att du tror att filmen har 11-årsgräns när det tydligt står 15 på omslaget.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har rätt, det var ouppmärksamt av mig. Men faktum är att det känns så!

      Radera