Recension: Lockjaw: Rise of the Kulev Serpent - 2008Lockjaw: Rise of the Kulev Serpent 
Regi: Amir Valinia
2008
Horror

Den här typen av filmer har ofta inte någon direkt utpräglad handling. Några ungdomar råkar köra ihjäl en kvinna varvid hennes man hämnas genom att åkalla en jättelik orm med alligatorhuvud. Det är ungefär det och så finns det lite utfyllnad förstås!

Filmen börjar med en tillbakablick med barnskådespelare som verkligen är hiskeligt usla. Lyckligtvis blir det bra mycket bättre på den fronten när tiden flyttas till nutid. Även själva varelsen är gjord över förväntan tycker jag. Detta även om den förstås är datoranimerad. Det verkar på något sätt vara ofrånkomligt numera. Det är dock inte vidare spännande även om filmen tack och lov är befriad från medveten humor. Det finns visserligen några klichéer här och där men man driver inte med dem och det är en allvarsam ton över filmen.

Det finns en hel del slarvfel i filmen, som att blondinen fortfarande har trosor efter att hon just har haft sex eller att tårtfrossarna med tårta runt hela munnen i nästa scen är helt och hållet rentvättade. Detta drar förstås ner det totala intrycket av allvarsamhet och är synd för det fanns potential som man helt enkelt slarvade bort.

Upplösningen är lite i enklaste laget och det går lite väl snabbt framåt slutet. Det finns inga oväntade vändningar men en och en halv timmes underhållning bjuder filmen i alla fall på. Det kanske rent av är så att jag ser om den någon gång!

5/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar