Dragon Wasps - 2012 - Gigantiska getingar!Dragon Wasps
Regi: Joe Knee
2012
Action/Horror

Gina Humphries far har försvunnit. Det är förvisso inte första gången han har varit borta flera månader på expeditioner i vildmarken men denna gång är Gina extra orolig för honom. Så orolig att hon ger sig iväg för att finna honom. Snart befinner hon – och hennes bästa vän – sig i ett millitärt område där stridigheterna med den lokala droghandlaren är massiva. Snart inser dock båda sidor av stridigheterna att det finns något långt värre än fienden, nämligen gigantiska muterade och genmanipulerade getingar! Frågan är vilken roll Ginas pappa har i det hela?

Som alla som frekventerar den här sidan vet, har jag någon sorts fetisch för djurskräckisar och det spelar ingen roll hur dåliga de är, jag måste ändå se dem! Detta innebär en hel del besvikelser men efter hand lär mig sig att uppskatta de små sakerna i dem och finns det kalkonvärden är det heller inte av ondo, snarare tvärtom!

I det här fallet tycker jag faktiskt att många av skådespelarna presterar bättre än vad som är brukligt (de är fortfarande ganska usla) och själva varelserna är helt ok också! Åtminstone när man får se dem en och en och inte i en svärm, vilket sker vid några tillfällen. Att historien är korkad och inte särskilt logisk gör inte så mycket, man får vara beredd på några eftergifter när det handlar om den här typen av film.


Det är en mycket stereotypisk historia som inte tillför något nytt till genren eller till något annat heller för den delen. En kvinna som letar efter sin pappa eller bror eller syster som dessutom är vetenskapsman är väl inget ovanligt i djungeln? Insekter som är stora som jag vet inte vad är heller inget man höjer på ögonbrynen för, men underhållande blir det trots allt.

Nu är filmen inte så lång, vilket är positivt för om den hade varit längre hade jag nog inte varit lika förlåtande mot den. Ungefär 80 minuter går den i mål på och det räcker bra! Dessutom är det ingen djurskräckis i strikt mening, snarare en actionfilm med gigantiska getingar. Det är underhållande med inget man ser om igen och de negativa aspekterna drar förstås ned betyget en del också.

4/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar