Beauty and the Beast – S01E07 – Nor Iron Bars a Cage

Beauty and the Beast – S01E07 – Nor Iron Bars a Cage – Åter igen är det dags för ett avsnitt där det är Vincent som råkar illa ut. Det som föregår detta är att Catherine får ett erbjudande om ett bättre jobb, fast i en annan stad. Det är förstås ett dilemma för henne om hon ska tacka ja eller inte eftersom banden med Vincent är så starka. Vincent å andra sidan uppmuntrar henne verkligen till att ta jobbet, även om det är tämligen uppenbart att hans hjärta skriker av smärta! Detta är alltså ett av de avsnitt där vi verkligen får ta del av hans osjälviskhet, hur han tänker på andra i första rummet utan att ta det minsta hänsyn till sig själv. Detta märker man inte minst när han blir fångad och undersökt av forskare. Den ena är hård och den andra mycket mjukare. Rivalitet uppstår men Vincent vet genast vem av dem som han kan lita, åtminstone delvis, på. Helt klart ett av de bästa avsnitten så långt och jag har heller inget att klaga på när det gäller skådespeleri och liknande. Dessa problem verkar vara avklarade som barnsjukdomar i serien nu och det är förstås väldigt positivt. Man kan istället helhjärtat koncentrera sig på själva historierna.

Köp den på CDON
Hyr den på Lovefilm

2 kommentarer:

  1. Det där är ett av mina favoritavsnitt :-) Funderar på att skaffa serien på svensk utgåva (har amerikansk nu) för att mina eventuella framtida barn ska kunna njuta av den innan de kan engelska :-D

    SvaraRadera
  2. Det är lite floskler mellan varven (och inte så lite heller) men det är helt klart en underhållande serie och viktig sensmoral egentligen.

    SvaraRadera